zaterdag 19 december 2015

Allerhande Kerstfestival


Hej hej!

Afgelopen zondag ben ik samen met Saskia en haar zusje naar het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht geweest. Het gaat vooral om het proeven van verschillende gerechten en inspiratie opdoen voor de feestdagen.

Het festival was opgedeeld in zes verschillende delen, zo had je het borrelplein, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, kerstontbijt en winterpret. Erg leuk en handig! Ook was het heel gezellig met alle kerstlichtjes, kerstbomen en kerstmuziek!

Wij begonnen bij het 'Ontbijt'. Hier stonden onder andere kraampjes met brood, kaas en vleeswaren. Je kon bij elk kraampje wel wat proeven, dus we hebben lekker van alles wat geproefd!
Dit was bij het kraampje van Stegeman. Het broodje was ontzettend lekker! Vers gebakken brood, mascarpone met piccalilly en een plakje gerookte kalkoen. Ook de plakjes chorizo waren erg lekker!

Daarna was het tijd voor het 'Voorgerecht'! Dit was in een ander overdekt deel opgezet. Er waren hier ook weer verschillende hapjes te proeven. Er was onder andere een lopend bandje met verschillende soorten sushi, hapjes met rookvlees en rosbief en je kon er zelfs oesters proeven!
Ook was er een ouderwets winkeltje waar Etos wat spullen verkocht. Binnen was er een soort café waar Douwe Egberts koffie en thee schonk. In de grote hal kon je samen met de kerstman op de foto!


Het 'Hoofdgerecht' was in de grote centrale hal waar ook nog een paar treinen stonden. Er waren verschillende stands met onder andere vlees (wild en gevogelte), groenten en vis. Bij de vis kreeg je ontzettend lekkere zalm. Bij het vlees kon je hertenbiefstuk, eendenborst en biefstuk proberen. Bij de groente kon je aardappeltjes van Aviko proeven en bietencarpaccio. Bij de kraam van Hellmann's sauzen kon je heerlijke hamburgertjes proeven. Er was een winkeltje waar je kookboeken kon kopen, er was live muziek en er was zelfs een draaimolen!



Daarna was het tijd voor het 'Nagerecht' en alles zag er zo ontzettend mooi en lekker uit! Er stonden taarten, puddingen en verschillende dingen uit de kerstcollectie van de AH. Bij de kraam van Mona kon je een pudding met topping kiezen. Er was een chocoladefontein waar fruit in werd gedipt en er waren verschillende ijskramen. Ook was er een kraampje met allemaal exotische vruchten. Allemaal zo mooi en lekker, ik keek mijn ogen uit.



Op het 'Borrelplein' was er van alles te krijgen, van chocomelk, bier en wijn tot chips, nootjes en kaas. Ook hier was weer muziek, lichtjes en een grote kerstboom. De vrachtwagen van Coca Cola stond hier ook opgesteld, dus daar wilde ik natuurlijk meteen mee op de foto!



Tot slot kwamen we bij 'Winterpret'. Dit was een pleintje met een schaatsbaan en twee oliebollenkramen. Hier hadden ze oliebollen met een twist, namelijk met chocola of met kaas. Ik ging voor de oliebol met kaas en vond hem erg lekker!


Ik heb echt genoten! Het was zo gezellig en mooi en alles was zo lekker. Volgend jaar ga ik zeker weer!
Hejdå!
Xx Carmen

In samenwerking met Saspiration

1 opmerking:

  1. Ik heb het op tv voorbij zien komen! Ziet er inderdaad heel gezellig uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen